onsdag 6 juli 2016

Kända kvinnliga pokerspelare och information om dem

Det som är bra med poker är att det är ett spel som alla kan bli bra på. Det spelar därför ingen roll hur gammal man är, hur stark eller i hur bra fysisk form man är, och så vidare. Därför är det givetvis även så att ens kön inte har någon som helst betydelse för hur bra eller dålig man är på poker. Även om det är så att de flesta kända pokerspelare är man, finns det därför också många bra kvinnliga pokerspelare. Några exempel är bland annat:
Kvinnliga pokerspelare



Vanessa Selbst
Hon är förmodligen den mest framgångsrika kvinnliga turneringspokerspelaren genom tiderna, och beräknas ha vunnit över 8 miljoner dollar under sin pokerkarriär.

Kathy Liebert
Som förvisso vann det mesta av sina vinster, som uppgår till nästan 6 miljoner dollar totalt, innan år 2010, men eftersom hennes första vinst vanns år 1994 har hon alltså vunnit under många år. Bland annat van hon PartyPokers Million kryssning för pokerspelare år 2002.

Annie Duke
Som bland annat vann WSOP Tournament of Champions år 2004, samt ett WSOP armband samma år, och beräknas ha vunnit nästan 4.3 miljoner dollar under sin karriär.

Annette Obrestad
Som blev den yngsta pokerspelaren att vinna ett WSOP armband och som bara nyligen börjat sin karriär. Det är därför fullt möjligt att hon kommer att bli den mest framgångsrika kvinnliga pokerspelaren genom tiderna så småningom. Och hon är förresten norska!

Jennifer Harman
Som bland annat vunnit två WSOP armband och är en expert på Holdem.

Liv Boeree
Som efter Annette Obrestad förmodligen är den mest kända europeiska kvinnliga pokerspelaren. Hon vann bland annat EPTs Main Event i San Remo år 2010. Intressant nog är hon förresten astrofysiker till vardags!

Sandra Naujoks
Denna tyska vann EPT Dortmund år 2009, där vinstsumman var nästan 1 miljon euro. Sedan dess har hon främst synts i EPT och WSOP sammanhang.

Victoria Coren
Som är en känd författare och programledare och dessutom gift med en känd komiker vid namn David Mitchell. Hon vann bland annat EPTs Main Event i London år 2006.

Xuan Liu
Som ursprungligen kommer från Tian Jin, Kina, men som växt upp i Toronto, Kanada.  Hon har vunnit ca. 1.4 miljoner dollar under sin karriär och den största vinstsumman var 600 000 dollar under PCAs Main Event år 2012, där hon kom fyra.

Allyn Shulman
Som blev känd för att hon ingick i den familj som var den första att ha 3 medlemmar ur en och samma familj runt finalbordet i World Series of Poker år 2012. Dessa medlemmar var Allyn, hennes man Barry och hennes stvyson Jeff. Allyn beräknas ha vunnit 1.2 miljoner dollar fram till idag under sin pokerkarriär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar